Katedra Színházi Műhely

Katedra Színházi Műhely

Darabok

2016. augusztus 30. - Katedra Színházi Műhely

Az ördög három aranyhajszála

(mesés történet)

Szerencsefia sorsa bár nem könnyű, nevéhez méltóan a szerencse mindig a pártján áll. Így lehet, hogy molnárlegényként - rablók segítségével - elvette a király leányát. Azonban a gonosz királyné utolsó próbaként egyenesen a Pokolba küldi a fiút... bár a királyné megszólalásig hasonlít egy mai tinédzser lány édesanyjához...

Rendezte: Jószai Zoltán

A hattyúvá változott királylány

(mesejáték)

A mesejáték története több nép meséi között is megtalálható. Az elátkozott királylányokat gonosz rabságban tartják. Jankó - aki édesanyjával az erdőben él - beleszeret egyikükbe. Vajon képes lesz-e legyőzni az átkot és elnyerni a királylány kezét?

Rendezte: Jószai Zoltán

A széttáncolt cipellők

(zenés mesejáték)

A Grimm mese zenés színpadi változatában a király lányai minden este eltűnnek a palotából, apjuk a kétségbeesés határán áll. A lányok öröksége és így a birodalom is veszélybe kerül. Ekkor tűnik fel Martin, a katona, aki vállalja, hogy utánajár a királylányok titkának. A palota azonban más titkokat is rejteget...

A Grimm testvérek meséje alapján írta és rendezte: Jószai Zoltán

Hétszínvirág

(mesejáték)

Az alsó tagozatos drámások mesejátékában Annuska, a kissé magának való kislány egy anyókától csodálatos virágot kap, amely hét kívánságát teljesíti. Mire használja a kislány ezt a varázslatos lehetőséget? Vajon mi magunk miket kívánnánk?

Írta: Frankó Katalin és Jószai Zoltán

Kockák

(életjáték)

Mit okozhat egy viccesnek szánt születésnapi bejegyzés? Mennyire befolyásolja a közösséget egy élő Facebook-os bejelentkezés vagy egy YoutTube-os videó? Miért ülnek esténként a gép előtt a fiúk?

A felső tagozatosok életjátékát a XVII. Weöres Sándor Diákszínjátszó Találkozón Ezüst minősítésre értékelték.

Írta és rendezte: Jószai Zoltán

Húszpercnyi vakáció

 

A történet szereplői Jules Verne regénye nyomán visznek minket el két év helyett húsz percre egy lakatlan szigetre. A kalandos történetet egy osztályteremben idézik meg, hiszen a gyermeki fantázia határtalan.

 Jules Verne: Kétévi vakáció című regénye alapján írta és rendezte: Jószai Zoltán

Párhuzamok

(életjáték)

A diákok hazafelé tartanak vonattal a szünetre, amikor valaki meghúzza a vészféket. Hirtelen témazárót írnak, az ebédlőben kötekednek, majd táncversenyen szerepelnek a tanulók. Mi ez a zűrzavar…és hol van Anna?

A felső tagozatosok életjátékát a XXVII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón Arany minősítésre értékelték

Írta és rendezte: Jószai Zoltán

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katedraszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5111663420
süti beállítások módosítása